Használja ki a gyors kifizetést biztosító számlafeltöltési lehetőséget!

Kérje a Pénztár nevére készpénzes számláit, és töltse fel azokat online az oldalunkon. A kifizetés néhány napon belül megtörténik, ha a szükséges egyenleg rendelkezésre áll a számláján.


2024-05-06

A NetPénztárban feltöltött számlákat már nem kell postán beküldenie a Pénztárhoz, ami lényegesen gyorsabbá teszi a kifizetési folyamatot. Önnek nincs más teendője, mint igénybe venni az egészségügyi szolgáltatást vagy megvásárolni a Pénztárban elszámolható terméket és a Pénztár nevére kérni a számlát, ha nincs lehetősége patikakártyával fizetni.

Lényeges tudnivalók a számla elszámolásával kapcsolatosan:

  • A vevő rovatban minden esetben a Patika Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár szerepeljen (1022 Budapest, Bimbó út 18. adószám: 18238949-1-41), máskülönben nem tudja feltölteni a felületünkön.
  • A számlán szerepeljen a pénztártag neve és tagi azonosítója (vagy a patikakártya száma), máskülönben nem tudjuk elszámolni a költését.
  • Ha a családtagja vette igénybe a szolgáltatást, az igénybe vevő nevét kell feltüntetni a számlán, mint szolgáltatásra jogosult kedvezményezett. Ebben az esetben a kifizetés feltétele az is, hogy a Pénztár rendelkezzen a szolgáltatásra jogosult kedvezményezett bizonyos adataival, máskülönben a számlát nem áll módunkban kifizetni. A bejelentőlapot a szolgáltatás igénybevétele előtt kell eljuttatni a Pénztárhoz.
  • Néhány szolgáltatásunk orvosi javaslathoz kötött (erről itt olvashat bővebben a Szolgáltatások részben). Ha otthongondozásról, hallás- vagy látásjavító termék vásárlásáról tölt fel számlát, legkésőbb ezzel egyidőben töltse fel a vásárlás indokoltságát alátámasztó dokumentumot is. Ha ezt korábban megtette – például rendszeresen vásárol kontaktlencsét vagy hallásjavító eszközt –, nincs további teendője. Az orvosi javaslat nem évül el.

Ha még nem regisztrált a NetPénztárban, kérjük, tegye meg mielőtt a számlafeltöltő felületre kattint. Ezután adja meg a számlán szereplő adatokat és töltse fel a számla fotóját. Az internetes portálon nyomon követheti a feltöltött számlái állapotát, az elbírálásuk státuszát, a pénztár üzeneteit vagy az esetleges további szükséges tennivalóit.

A kifizetés minden esetben a rendelkezésre álló egyenleg alapján történik, amikor a számla teljes összegére van fedezete. A nyár folyamán induló újabb kényelmi szolgáltatásunkkal viszont ez a folyamat felgyorsul. Az automatikus részletkifizetés biztosítja Önnek a készpénzes számlái folyamatos visszautalását. Az egyedülálló konstrukciónk lényege, hogy az adott hónapban nem felhasznált és a hónap utolsó munkanapján rendelkezésre álló egyenlegéből elutaljuk Önnek a sorban álló számlája részkifizetését. A szolgáltatásunk várhatóan július 1-én indul. A részletekről hamarosan tájékozódhat weboldalunkon.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Felgyorsítjuk számlás vásárlásai visszafizetését
Felgyorsítjuk számlás vásárlásai visszafizetését

Hamarosan induló újdonságunknak köszönhetően akkor sem kell lemondjon készpénzfizetési számlája teljes összegéről, ha a benyújtás pillanatában nincs elegendő egyenlege a teljes összeg kiutalásához.

Elolvasom
Rendszerfrissítés a Pénztárnál
Rendszerfrissítés a Pénztárnál

Pénztártagjaink minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében megújul a Pénztár informatikai rendszere. Az átállásnak köszönhetően a jövőben még több digitális élményt ígérünk.

Elolvasom
Sárga csekk helyett fizessen bankkártyával
Sárga csekk helyett fizessen bankkártyával

Pénztártagjaink túlnyomó többsége az oldalunkon bankkártyával tölti fel a számláját, azonban még mindig sokan ragaszkodnak a sárga csekkhez. A lassanként kivesző fizetési mód számtalan hátránnyal jár.

Elolvasom
A nyaralás előtt is érdemes bekukkantani a pénztárboltba
A nyaralás előtt is érdemes bekukkantani a pénztárboltba

Még a jól megtervezett utazást is beárnyékolhatja egy váratlan sérülés a nyaralás alatt vagy az utazás fáradalmai. A webshopunkban számos az egészségpénztárban elszámolható terméket talál, amellyel felkészülhet a kellemetlenségekre.

Elolvasom
Gondoljuk újra a napozási szokásainkat és a barnulás kultúráját!
Gondoljuk újra a napozási szokásainkat és a barnulás kultúráját!

A Magyar Dermatológiai Társulat háromszintű védekezést javasol a bőrrák ellen. A szakértők határozott álláspontot képviselnek az esztétikai célú napozással, szoláriumhasználattal szemben, nyomatékosítják az önvizsgálat és az egyéni rizikók tudatosításának jelentőségét.

Elolvasom