Juttatási lehetőségek


Egészítse ki a béreket egészségcélú juttatással, ha azt szeretné, hogy munkavállalói egészségesen, boldogan és hosszú ideig dolgozzanak a cégénél. Bármelyik formát választja, munkatársai jól járnak: egészségügyi és mindennapi megélhetési kiadásaikat egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel finanszírozhatják egy olyan független pénztárnál, amely bizonyítottan ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejlődik.

2024-ben adható munkáltatói támogatások és adózásuk

Tagdíj-hozzájárulás és adomány
Mindkét juttatási forma bérként adózik (69,92%), de az összeg után 20% szja-kedvezményre jogosult a pénztártag. Az adójóváírásnak köszönhetően nettó értékben hatékonyabb, mint a bér.

Egészségpénztári szolgáltatásra adott célzott támogatás
A bérnél kedvezőbb, 33,04%-os adózással adható juttatást (könyvelési jogcím: munkáltatói célzott támogatás) a munkáltatóval kötött szerződésben meghatározott pénztári szolgáltatásra költhetik a pénztártag munkavállalók.

Önsegélyező szolgáltatásra adott célzott támogatás
A kiegészítő önsegélyező szolgáltatásra célzott támogatásként befizetett összeg a munkáltató számára adómentes, ugyanakkor az igénybe vett összeg után a magánszemélynek adófizetési kötelezettsége keletkezik egyéb jövedelemként (24,92%). Az adót az adott évre vonatkozó bevallásban kell bevallani és megfizetni a Pénztár által kiállított adóigazolás alapján.