Mibe kerül a patikás tagság?


Belépési díj

A Patika Egészségpénztárnál nincs belépési díj, és már havi 3 000 forintos befizetéssel (elvárt tagdíj) gondoskodhat a saját és családja egészségéről, élvezheti a 11 ezer egészségügyi szolgáltató minőségi szolgáltatásait és igénybe veheti a törvény által lehetővé tett valamennyi önsegélyező szolgáltatást.

Működési költség

Minden befizetés – így az elvárt tagdíj is – a működési költség levonását követően a pénztártag egyéni számláját (fedezeti alapot) gyarapítja. A Patikapénztárban a működési költség 6%, befizetése 94%-a a költhető egyenlegét gyarapítja.

A Patikapénztárba való befizetéseket az alábbiak szerint osztjuk fel:

Éves befizetés Ebből
működési alapba likviditási alapba fedezeti alapba
  5,9%-a 0,1%-a 94%-a

Patikakártya

Belépéskor minden pénztártag patikakártyát kap, amivel fizetni tud a szolgáltatóknál. A kártya négy évig érvényes, a lejáratkor – ahogyan a bankkártyájánál megszokhatta – automatikusan cseréljük. Az első kártya gyártásának díja 3760 forint, amelyhez – figyelembe véve a működési költséget – 4000 forintot kell befizetni az egyéni számlájára, a kártya lejáratakor 2500 forintot vonunk le az egyéni számlájáról.

Társkártya

Két módon teheti lehetővé, hogy családtagjai is élvezzék az egészségpénztári számláján felhalmozott megtakarítását.

  1. Nevezzen meg szolgáltatásra jogosult kedvezményezettet:

    Ez azt jelenti, hogy a Ptk. által meghatározott közeli hozzátartozó (házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és nevelt gyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő és testvér), valamint a Pénztártörvény alapján az élettárs igénybe veheti a pénztári szolgáltatásokat az Ön egyéni számlájához kapcsolódóan. Ez nem jár költséggel, csak a szolgáltatásra jogosult bejelentésére szolgáló nyomtatványt kell eljuttatni a Pénztárhoz.

  2. Igényeljen társkártyát:

    A társkártya nemcsak a patikakártyán levő megtakarítás szeretteinkkel való megosztását jelenti, hanem jelképezi azt, ami az életben a legfontosabb. Gondoskodni valakiről, szavak nélkül elmondani neki, hogy milyen fontos, hogy még sokáig egészségben, velünk éljen.

    A társkártya a fő patikakártya teljes egyenlegét elérhetővé teszi a társkártya-tulajdonos számára, így a társkártya tulajdonos szabadon vásárolhat, mint bármelyik patikakártya tulajdonos. Társkártyát igényelhet a pénztártag a belépési nyilatkozaton vagy a társkártya-igénylő lapon a megjelölt közeli hozzátartozónak (házastársnak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, élettársnak, stb.).

    A társkártya nagy előnye, hogy a családtagok egymástól függetlenül, különböző helyszíneken akár egyazon időben is használhatják kártyájukat. A társkártya díja 2500 forint és 4 évig érvényes.