AVDH hitelesítés lépésről lépésre


Az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) olyan szolgáltatás, amellyel Ön elektronikusan hitelesítheti dokumentumait, nyilatkozatait, ha rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval. Az AVDH szolgáltatással hitelesített és e-mailen elküldött pdf dokumentum egyenértékű a Pénztárhoz személyesen vagy postán eljuttatott eredeti iratokkal, nyomtatványokkal (a készpénzfizetési-számlákra nem vonatkozik a lehetőség).

Az AVDH minden pénztártagnak megkönnyíti az ügyintézést, aki nem rendelkezik elektronikus aláírással, de a jövőben szeretné a korábban személyesen vagy postán benyújtott, eredeti aláírással ellátott iratokat e-mailen eljuttatni a pénztárhoz.

A jogszabályi előírások alapján a pénztári nyilatkozatok jelentős része a tagok aláírásával nyújtható be. Mivel az AVDH szolgáltatással hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek, „helyettesítik” a fizikai aláírást.

AVDH hitelesítés lépésről lépésre
 1. Töltse ki az adott ügyintézéshez szükséges kitölthető pdf nyomtatványt, majd mentse le azt a saját számítógépére. Kérjük, ügyeljen arra, hogy minden sort hiánytalanul kitöltsön!
 2. Hitelesítse a dokumentumot ezen az oldalon. Kizárólag az a személy hitelesítheti a nyomtatványt, aki amúgy is aláírná. Ha az adott ügyintézés több aláírót igényel, mindenkinek külön-külön kell hitelesítenie a dokumentumot, majd mindegyik hitelesített dokumentumot egy e-mailben kell elküldeni a Pénztárnak. Az összes hitelesített példány együttesen biztosítja majd mindenki aláírását.
  • Töltse fel az aláírandó Pdf-et az AVDH felületére (https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes)
  • Ne felejtse el kiválasztani a „Hiteles PDF” opciót és elfogadni az ÁSZF-et.
  • Kattintson a Feltöltés gombra, majd adja meg ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát.
  • Ezután a letöltés gombra kell kattintani, hogy a hitelesített dokumentumot el tudja menteni a számítógépére. Kérjük, ne használja a „Küldés e-mailben” lehetőséget, ezt a Pénztár nem tudja fogadni. Az így elküldött linken található dokumentumot az AVDH szakrendszer szervere mindössze 24 órán át tárolja, ezután törlődik onnan és a Pénztár nem fér hozzá.
  • Ellenőrizze, hogy sikeres volt-e a hitelesítés: ebben az esetben a nyomtatvány jobb felső sarkában szerepel az AVDH-bélyegző.
  • A hitelesített pdf-et/pdf-eket küldje el az ügyintézéshez megfelelő e-mail címre. A levélben ne felejtse el megadni az ügyintézés típusát, nevét és adóazonosító jelét, hogy munkatársaink gyorsabban beazonosíthassák a beérkezett dokumentumot.
  • Az ügyintézés sikerességéről válasz-e-mailben tájékoztatjuk.

Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval, ingyenesen létesíthet a kormányablakokban, az okmányirodákban és az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain. Ezután tud élni a nyomtatványbeküldés hiteles, kényelmes és biztonságos online módjával.

Kérdés esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz telefonon ügyintézési időben vagy e-mailben a hét bármely napján.