Márciustól a Mesterkártyával színesedik a paletta

A Mesterkártya újabb befizetési lehetőség, amely kényelmesebbé teszi az egyéni számlafeltöltést. Így a célzott támogatást kapó munkavállalók is biztosítani tudják, hogy az egyéni egyenlegük se nullázódjon le.


2023-03-06

Ma már minden második tagunk bankkártyával rendezi havi tagdíját vagy tölti fel az egészségszámláját nagyobb összegű eseti befizetéssel. Az elmúlt évek alatt egyre többen állították be az állandó bankkártyás utalási megbízást is annak érdekében, hogy egyetlen hónapban se maradjon el a minimális tagdíj befizetése és ne essenek el a negyedévente jóváírt hozamoktól. Különösen fontos ez a célzott támogatásban részesülő pénztártagok számára, hiszen az ezen a jogcímen kapott juttatás nem fedezi az egyéni tagdíjat, sem a kártyagyártás költségét.

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatást vezettünk be az egyéni befizetések ösztönzése érdekében. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást, nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek vagy a kiegészíthetik a rendelkezésükre álló célzott támogatást, ha a számla meghaladja az elérhető keretüket.

A Mesterkártya aktiválását követően az sem fordulhat elő, hogy fedezethiány miatt nem gyártódik le időben a lejárt kártyát kiváltó új patikakártya vagy a társkártya.

Aktiválás néhány kattintással

A tagjaink által már jól ismert Befizetek ikonra kattintva juthatnak el a Mesterkártya oldalára. Itt, a megszokott bankkártyás befizetési felületet követően, lehet beállítani az összeget, amelyet a Pénztár akkor hív le a tag bankszámlájáról, ha az egészségszámla egyenlege 5000 forint alá csökken. Az egyéni számla egyenlegébe beleszámít a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás, de a célzott támogatás összege nem.

A lehívásra kerülő összeget a pénztártag tetszőlegesen tudja megadni, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízás bármikor visszavonható vagy módosítható a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és a hűségpont is az ÉnPénztáram♥ tagjainak.

A mesterkártya aktiválásához elengedhetetlen, hogy a bank beazonosítsa a használt bankkártyát. Erre szolgál az azonnali, tetszőleges összeg (akár 100 forint) befizetése, amit a működési költség levonását követően jóváírunk a pénztártag egyéni számláján.

A Mesterkártya hasznos társ lehet azoknak a pénztártagoknak is, akik a munkáltatótól kapott juttatást szeretnék kiegészíteni egyéni befizetéssel, hogy gondoskodhassanak például családtagjaik egészségéről. Így nem fordulhat elő, hogy bármelyik társkártya-tulajdonos vagy éppen a pénztártag váratlan helyzetbe kerüljön a kasszánál. Abban az egész család biztos lehet, hogy az egészségszámlán lévő összeg meghaladja az 5000 forintot, az egyes kártyákkal történő költések ellenére is.

Szintén jól jön a Mesterkártya kártyaújragyártáskor. A Pénztár a főkártya vagy társkártya lejáratának hónapjában, az első munkanapon automatikusan levonja a kártyagyártás díját a tag egyéni fedezeti számlájáról, hogy időben postázni tudja az új kártyákat. Mindez azonban csak akkor valósul meg, a kártyadíj összege – egy kártya újragyártási költsége 2500 forint – rendelkezésre áll.

Borítókép: created by www.freepik.com/jcomp

Ezek is érdekelhetik...

Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!
Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!

Tömje ki az ÉnPénztáram pénztárcáját a Patikapénztár születésnapi játékában november 13–19. között. Akár a karácsonyfa alá kerülő ajándékok egy részét is beszerezheti a születésnapi héten, hogy megszerezze az extra hűségpontokat.

Elolvasom
Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk
Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk

A harmadik negyedév végén már 4,41%-os hozamot ért el a Pénztár a befektetésein, aminek köszönhetően összesen idén már 8,7%-os hozamot tudtunk realizálni tagjaink megtakarításain. Ebben a negyedévben további emelkedésre számítunk.

Elolvasom
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést

Megújítottuk a letölthető orvosi javaslat-nyomtatványunkat tagjaink kérésére. Így nagyon egyszerűvé vált a Pénztár által nyújtható egészségmegőrzést elősegítő, prevenciós szűrővizsgálatok után járó 10%-os szja-visszatérítés érvényesítése.

Elolvasom
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!

Ha nincs ideje üzletről üzletre járni, de szüksége lenne valamilyen gyógyászati segédeszközre, ugorjon be a Patikapénztár webshopjába, ahol patikakártyával is tud fizetni. Ízelítő a kínálatból.

Elolvasom
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok

A magánegészségügyi szférában is érezhető a válság, erről készített felmérést az MNB. Ennek kapcsán a Jazzy Business Class című műsorban az MNB felügyeleti szóvivője elmondta, nagyon kevés szolgáltatást veszünk igénybe az egészség-önsegélyező pénztárakon, biztosítókon vagy munkáltatókon keresztül.

Elolvasom