Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben az egészségszámlánkat is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk a Pénztárból.


2023-06-05

Az előrejelzések szerint idén kellemes, száraz júniusunk lesz, a hónap közepén már akár 29 fok is várható. A napsütéses melegben jól esik a jégkrém, a bőrünknek a naptej, de érdemes a szúnyogok, kullancsok ellen is védekezni, ha pedig minden elővigyázatosságunk ellenére összeszedtünk valamilyen fertőzést, irány a gyógyszertár!

Összegyűjtöttünk azokat a tipikus nyári termékeket és szolgáltatásokat, amelyek az egészségpénztában is elszámolhatóak, ezért érvényes rájuk a 20%-os adóvisszatérítés. Ezek vásárlásáról kérhetünk számlát az egészségpénztár nevére vagy fizethetünk patikakártyával a partnerszolgáltatóknál. A számlák helyes kiállítására mindig figyeljünk! A vevő rovatban a pénztár neve és címe (1022 Budapest, Bimbó út 18., adószáma: 18238949-1-41) szerepeljen, és legyen a számlán feltüntetve a pénztártag neve és 16 jegyű kártyaszáma.

Napozáshoz

Az ma már nem kérdés, hogy napvédelem nélkül egy tapodtat sem a szabadban! A nap káros sugarai ellen védő krémeket, a napozás utáni balzsamot, bőrnyugtatót vagy napallergia ellen védő krémeket abban az esetben lehet elszámolni az egészségpénztárban, ha azok a babaápolási termékek körébe tartoznak. Ezeken a gyártó általában feltünteti a baba, gyermek vagy kids szavakat.

Ha minden elővigyázatosságunk ellenére leégtünk, Panthenol sprayvel vagy krémmel nyugtathatjuk az irritált, piros bőrfelületet. A gyógyszertárakban jelzik és egyre több webáruházban is feltüntetik, hogy melyik gyártó készítményét számolja el az egészségpénztár.

Kiránduláshoz

A kullancsok, rovarok ellen különböző spray-kel védekezhetünk. Ezek többsége sajnos nem számolható el az egészségpénztárban, de a kullancscsipesz, kiszedő kanál igen. A kullancsok által terjesztett agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltásért is fizethetünk patikakártyával a magánegészségügyi szolgáltatóknál. 

Sajnos a nyár az allergia évszaka is. Ezekben a hónapokban a hírhedt parlagfű, a szilfák, a juharfák, a tölgyek és a ciprusfák is okozhatnak szénanáthát a kertekben virágzó növények mellett. A gyógyszertárakban kapható allergia elleni készítményekért is fizethetünk patikakártyával.

Utazáshoz

Ha távoli, egzotikus országban nyaralunk, indulás előtt érdemes tájékozódni az adott helyen gyakran előforduló fertőzésekről, esetlegesen javasolt védőoltásokról. Hasznos itthon összeállítani egy gyógyszeres ládát, amely tartalmaz gyomorregenerálót, bélfertőtlenítőket, sebtapaszt, antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót.

Ha belföldi úti célt választunk, érdemes a medical hoteleket feltérképezni. Itt a gyógytornáért, orvosi masszázsért, hagyományos gyógyászati és reumatológiai kezelésekért fizethetünk patikakártyával. Néhány wellness szálloda bőrgyógyászati lézeres kezelést vagy egészségmegőrző kúrát is ajánl vendégeinek, amelyeket szintén elszámolhat az egészségpénztári megtakarítása terhére.

A közértben

A nyár elengedhetetlen kelléke a fagylalt. Szerencsére a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk erről a nyalánkságról, hiszen egyre több márka igyekszik az ő igényeiket is kiszolgálni. Ha a számlán egyértelműen szerepel a gluténmentes vagy GM szó az adott élelmiszerre vonatkozóan, máris lehet beküldeni a Pénztárba, hogy minél előbb visszakapjuk az árát az egészségpénztári számlánkról.

Nyáron se felejtse el az egészségpénztári számláját feltölteni, hogy legyen kerete a vásárlásra. A befizetés után járó 20%-os adóvisszatérítés semlegesíti a különböző készítmények és szolgáltatások árának infláció miatti emelkedését. Érdemes a Mesterkártyáját is aktiválnia, hogy ne a gyógyszertárban derüljön ki, hogy elfogyott a keret.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Hogyan neveljük gyermekünket egészségtudatosságra?
Hogyan neveljük gyermekünket egészségtudatosságra?

Sok esetben szülőként későn vesszük észre, hogy milyen fontos lett volna gyermekünk pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ugyanez igaz az egészségtudatosságra is, amelyet szintén érdemes már gyerekkorban kialakítani, fejleszteni.

Elolvasom
Hiteltrükk, ami legális és működik
Hiteltrükk, ami legális és működik

A Pénzcentrum körképében annak járt utána, mennyire jellemző, hogy pénztári megtakarításból fedezze valaki a jelzáloghitele havi törlesztőjének részét esetleg egészét. Miért éri meg? Mert így 20%-kal mérsékelhetjük a hitelterheinket.

Elolvasom
Ingyenes applikációt készített a Semmelweis Egyetem
Ingyenes applikációt készített a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis HELP névre hallgató applikáció és weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete (égés, állati harapás, rovarcsípés stb.) esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

Elolvasom
A gerincgyógyász tanácsai kisiskolások szüleinek
A gerincgyógyász tanácsai kisiskolások szüleinek

Úristen, milyen nehéz a gyerek iskolatáskája! – kiállt fel sok szülő mostanában. Sajnos ilyenkor derül ki, hogy a gyerek által választott trendi modell nem ideális mindennapi viselet. Érdemes megfontolni a gerincgyógyász szakorvos tanácsait táska, íróasztal vagy szék vásárlásakor.

Elolvasom
Étkezés a rohanó hétköznapokban
Étkezés a rohanó hétköznapokban

A mai világban sajnos elég nehéz, bár nem lehetetlen betartani azokat a szabályokat, amelyekkel megőrizhetjük egészségünket – írja a Webbeteg.hu

Elolvasom