Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben az egészségszámlánkat is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk a Pénztárból.


2023-06-05

Az előrejelzések szerint idén kellemes, száraz júniusunk lesz, a hónap közepén már akár 29 fok is várható. A napsütéses melegben jól esik a jégkrém, a bőrünknek a naptej, de érdemes a szúnyogok, kullancsok ellen is védekezni, ha pedig minden elővigyázatosságunk ellenére összeszedtünk valamilyen fertőzést, irány a gyógyszertár!

Összegyűjtöttünk azokat a tipikus nyári termékeket és szolgáltatásokat, amelyek az egészségpénztában is elszámolhatóak, ezért érvényes rájuk a 20%-os adóvisszatérítés. Ezek vásárlásáról kérhetünk számlát az egészségpénztár nevére vagy fizethetünk patikakártyával a partnerszolgáltatóknál. A számlák helyes kiállítására mindig figyeljünk! A vevő rovatban a pénztár neve és címe (1022 Budapest, Bimbó út 18., adószáma: 18238949-1-41) szerepeljen, és legyen a számlán feltüntetve a pénztártag neve és 16 jegyű kártyaszáma.

Napozáshoz

Az ma már nem kérdés, hogy napvédelem nélkül egy tapodtat sem a szabadban! A nap káros sugarai ellen védő krémeket, a napozás utáni balzsamot, bőrnyugtatót vagy napallergia ellen védő krémeket abban az esetben lehet elszámolni az egészségpénztárban, ha azok a babaápolási termékek körébe tartoznak. Ezeken a gyártó általában feltünteti a baba, gyermek vagy kids szavakat.

Ha minden elővigyázatosságunk ellenére leégtünk, Panthenol sprayvel vagy krémmel nyugtathatjuk az irritált, piros bőrfelületet. A gyógyszertárakban jelzik és egyre több webáruházban is feltüntetik, hogy melyik gyártó készítményét számolja el az egészségpénztár.

Kiránduláshoz

A kullancsok, rovarok ellen különböző spray-kel védekezhetünk. Ezek többsége sajnos nem számolható el az egészségpénztárban, de a kullancscsipesz, kiszedő kanál igen. A kullancsok által terjesztett agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltásért is fizethetünk patikakártyával a magánegészségügyi szolgáltatóknál. 

Sajnos a nyár az allergia évszaka is. Ezekben a hónapokban a hírhedt parlagfű, a szilfák, a juharfák, a tölgyek és a ciprusfák is okozhatnak szénanáthát a kertekben virágzó növények mellett. A gyógyszertárakban kapható allergia elleni készítményekért is fizethetünk patikakártyával.

Utazáshoz

Ha távoli, egzotikus országban nyaralunk, indulás előtt érdemes tájékozódni az adott helyen gyakran előforduló fertőzésekről, esetlegesen javasolt védőoltásokról. Hasznos itthon összeállítani egy gyógyszeres ládát, amely tartalmaz gyomorregenerálót, bélfertőtlenítőket, sebtapaszt, antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót.

Ha belföldi úti célt választunk, érdemes a medical hoteleket feltérképezni. Itt a gyógytornáért, orvosi masszázsért, hagyományos gyógyászati és reumatológiai kezelésekért fizethetünk patikakártyával. Néhány wellness szálloda bőrgyógyászati lézeres kezelést vagy egészségmegőrző kúrát is ajánl vendégeinek, amelyeket szintén elszámolhat az egészségpénztári megtakarítása terhére.

A közértben

A nyár elengedhetetlen kelléke a fagylalt. Szerencsére a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk erről a nyalánkságról, hiszen egyre több márka igyekszik az ő igényeiket is kiszolgálni. Ha a számlán egyértelműen szerepel a gluténmentes vagy GM szó az adott élelmiszerre vonatkozóan, máris lehet beküldeni a Pénztárba, hogy minél előbb visszakapjuk az árát az egészségpénztári számlánkról.

Nyáron se felejtse el az egészségpénztári számláját feltölteni, hogy legyen kerete a vásárlásra. A befizetés után járó 20%-os adóvisszatérítés semlegesíti a különböző készítmények és szolgáltatások árának infláció miatti emelkedését. Érdemes a Mesterkártyáját is aktiválnia, hogy ne a gyógyszertárban derüljön ki, hogy elfogyott a keret.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható
Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható

Megújul a Pénztár informatikai rendszere. Az átállás miatt kimaradást tapasztalhat patikakártyás és digitális szolgáltatásainkban a hónap végén.

Elolvasom
Vakáción a tanévkezdési támogatás
Vakáción a tanévkezdési támogatás

A július 5-én és 6-án kiállított számlákat még el tudja számolni az egészségpénztárban. Ezt követően csak az augusztus 18-tól kiállított számlákat fogadjuk be.

Elolvasom
A kiszáradó porckorongok veszélyesek
A kiszáradó porckorongok veszélyesek

A hátfájás lassan mindennapi életünk állandó velejárójává válik. Az okok megértésével sokat tehetünk egy egészségesebb munkakörnyezet kialakítása felé.

Elolvasom
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés

Közel 14%-kal több tagunk örülhet idén az adó-visszatérítésnek 2023-hoz képest. Az szja-jóváírásnak köszönhetően átlagosan 43 ezer forinttal gazdagodtak tagjaink július 1-ig. Az extrapénzt növeli az idén már másodszor felosztott hozam.

Elolvasom
Webáruházi ajánlónk
Webáruházi ajánlónk

Az elmúlt hónapokban megugrott webáruházunk forgalma, aminek a magyarázata egyszerű. Az egyéni befizetések súlyának növekedésével egyre tudatosabban keresik tagjaink a számukra előnyös szolgáltatásokat.

Elolvasom