Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben az egészségszámlánkat is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk a Pénztárból.


2023-06-05

Az előrejelzések szerint idén kellemes, száraz júniusunk lesz, a hónap közepén már akár 29 fok is várható. A napsütéses melegben jól esik a jégkrém, a bőrünknek a naptej, de érdemes a szúnyogok, kullancsok ellen is védekezni, ha pedig minden elővigyázatosságunk ellenére összeszedtünk valamilyen fertőzést, irány a gyógyszertár!

Összegyűjtöttünk azokat a tipikus nyári termékeket és szolgáltatásokat, amelyek az egészségpénztában is elszámolhatóak, ezért érvényes rájuk a 20%-os adóvisszatérítés. Ezek vásárlásáról kérhetünk számlát az egészségpénztár nevére vagy fizethetünk patikakártyával a partnerszolgáltatóknál. A számlák helyes kiállítására mindig figyeljünk! A vevő rovatban a pénztár neve és címe (1022 Budapest, Bimbó út 18., adószáma: 18238949-1-41) szerepeljen, és legyen a számlán feltüntetve a pénztártag neve és 16 jegyű kártyaszáma.

Napozáshoz

Az ma már nem kérdés, hogy napvédelem nélkül egy tapodtat sem a szabadban! A nap káros sugarai ellen védő krémeket, a napozás utáni balzsamot, bőrnyugtatót vagy napallergia ellen védő krémeket abban az esetben lehet elszámolni az egészségpénztárban, ha azok a babaápolási termékek körébe tartoznak. Ezeken a gyártó általában feltünteti a baba, gyermek vagy kids szavakat.

Ha minden elővigyázatosságunk ellenére leégtünk, Panthenol sprayvel vagy krémmel nyugtathatjuk az irritált, piros bőrfelületet. A gyógyszertárakban jelzik és egyre több webáruházban is feltüntetik, hogy melyik gyártó készítményét számolja el az egészségpénztár.

Kiránduláshoz

A kullancsok, rovarok ellen különböző spray-kel védekezhetünk. Ezek többsége sajnos nem számolható el az egészségpénztárban, de a kullancscsipesz, kiszedő kanál igen. A kullancsok által terjesztett agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltásért is fizethetünk patikakártyával a magánegészségügyi szolgáltatóknál. 

Sajnos a nyár az allergia évszaka is. Ezekben a hónapokban a hírhedt parlagfű, a szilfák, a juharfák, a tölgyek és a ciprusfák is okozhatnak szénanáthát a kertekben virágzó növények mellett. A gyógyszertárakban kapható allergia elleni készítményekért is fizethetünk patikakártyával.

Utazáshoz

Ha távoli, egzotikus országban nyaralunk, indulás előtt érdemes tájékozódni az adott helyen gyakran előforduló fertőzésekről, esetlegesen javasolt védőoltásokról. Hasznos itthon összeállítani egy gyógyszeres ládát, amely tartalmaz gyomorregenerálót, bélfertőtlenítőket, sebtapaszt, antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót.

Ha belföldi úti célt választunk, érdemes a medical hoteleket feltérképezni. Itt a gyógytornáért, orvosi masszázsért, hagyományos gyógyászati és reumatológiai kezelésekért fizethetünk patikakártyával. Néhány wellness szálloda bőrgyógyászati lézeres kezelést vagy egészségmegőrző kúrát is ajánl vendégeinek, amelyeket szintén elszámolhat az egészségpénztári megtakarítása terhére.

A közértben

A nyár elengedhetetlen kelléke a fagylalt. Szerencsére a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk erről a nyalánkságról, hiszen egyre több márka igyekszik az ő igényeiket is kiszolgálni. Ha a számlán egyértelműen szerepel a gluténmentes vagy GM szó az adott élelmiszerre vonatkozóan, máris lehet beküldeni a Pénztárba, hogy minél előbb visszakapjuk az árát az egészségpénztári számlánkról.

Nyáron se felejtse el az egészségpénztári számláját feltölteni, hogy legyen kerete a vásárlásra. A befizetés után járó 20%-os adóvisszatérítés semlegesíti a különböző készítmények és szolgáltatások árának infláció miatti emelkedését. Érdemes a Mesterkártyáját is aktiválnia, hogy ne a gyógyszertárban derüljön ki, hogy elfogyott a keret.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Tavaszi megújulás kedvezményes áron
Tavaszi megújulás kedvezményes áron

Három speciális szűrőcsomagot és a vizsgálatok árából 10% kedvezményt biztosít az Affidea Magyarország a Pénztár tagjainak.

Elolvasom
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására

A leggyorsabb tagjaink már költhetik is az adó-visszatérítésüket. A NAV az adóbevallás véglegesítését követő 30 napon belül utalja az összeget.

Elolvasom
Az egészség is versenyképességi tényező
Az egészség is versenyképességi tényező

A jegybank versenyképességi jelentése szerint két helyet rontottunk az EU 27 országának versenyképességi rangsorában. A 19. helyen állunk többek között a rossz egészségügyi mutatók miatt.

Elolvasom
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?

A magánegészségügyi szolgáltató egyik tagadhatatlan előnye, hogy a vizsgálat időpontját a munkaidőnkhöz igazíthatjuk.

Elolvasom
Itt a szabadtéri sportok ideje!
Itt a szabadtéri sportok ideje!

A szabadtéri sportolás nemcsak szórakoztató, de számos pozitív hatása is van a szervezetünkre. Ilyenkor azonban a sérülés veszélye is megnő.

Elolvasom