Patika Egészségpénztár
Magánszemélyeknek

Patikapénztár: gondoskodás és biztonság

A klasszikus patikakártya legfontosabb előnye, hogy a család folyamatosan felmerülő egészségügyi kiadásait egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel finanszírozza, a nagyobb kiadások fedezetére pedig kamatadómentes befektetést kínál. Mindezt egy olyan független szereplőnél, amely másfél évtized alatt már bizonyította, hogy ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejleszt.

Gazdagodjon évente akár 150 ezer forinttal!
Töltse fel egyénileg is a patikakártyát! Megéri, mert minden egyes befizetett forint után 20% állami adótámogatás jár, ami közvetlenül a patikakártya egyenlegét gyarapítja!

A patikakártya felöltésének anyagi haszna

Az egyéni befizetés összege Állami adótámogatás (SZJA) összege
50 000 Ft 10 000 Ft
100 000 Ft 20 000 Ft
150 000 Ft 30 000 Ft
200 000 Ft 40 000 Ft
750 000 Ft 150 000 Ft

Ezen felül a 150 000 forintos teljes keret kitöltése tovább optimalizálható a 20%-ot érő munkáltatói adománnyal, vagy a 10%-os prevenciós szolgáltatással és a 10%-os lekötéssel.

A részletekért használja az egyenleglekérdezésnél található személyre szabott SZJA-kalkulátort!

Egészségügyi szolgáltatások
Közel 10 ezer magán egészségügyi szolgáltatónk gondoskodik a Patikapénztár tagjainak egészségéről. Legkedveltebb szolgáltatásaink a gyógyszer, a szemüveg, a kontaktlencse, a különböző gyógyászati segédeszközök, a magán orvosi rendelés és gyógyterápiás kezelések.

A magasan képzett szolgáltatói háttér már a vásárlás pillanatában információval szolgál arról, hogy a pénztártag által kiválasztott termék vagy szolgáltatás adókötelesnek vagy adómentesnek minősül. Ezen felül szolgáltatóink egyéb kedvezményes vásárlási lehetőségeket is biztosítanak.

 

Magyarország térképe

 

SZJA-kedvezmény
A pénztártag 2017-ben maximum 150 000 Ft adókedvezményre jogosult, melynek visszaigényléséről rendelkezhet az adóbevallásban oly módon, hogy az összeg közvetlenül a patikakártyára kérhető jóváírásra.
A 150 000 Ft adókedvezmény tartalmazza az egyéni befizetés után járó 20%-os adókedvezményt, a 24 hónapos lekötés után járó 10%-os adókedvezményt, a prevenciós céllal igénybevett pénztári szolgáltatás után járó 10%-os adókedvezményt, valamint a pénztártag javára teljesített munkáltatói adomány után járó 20%-os adókedvezményt.

Ingyenes szűrés az egész családnak: Prevenciós Alap
Országszerte 250 gyógyszertárban minden pénztártagunk számára ingyenes állapotfelmérő szűrővizsgálatokat biztosítunk, a gyógyszertárak listája itt megtalálható.
 

A szektor élmezőnyében
A Patika egészségpénztár 5,5 milliárd forintos bevétele a pénztár részére továbbra is a szektor élmezőnyében biztosít előkelő helyezést. A Patika tagjai 2016-ban már 1 milliárd forint magánbefizetést teljesítettek, ami kiemelkedő teljesítménynek számít, hiszen az egyéni befizetések aránya első ízben most kúszott 20% fölé.

 

Találkozunk a Facebook-on!