Patika Egészségpénztár
Hír
Ne várjon a számlák beküldésével! (2018.10.06.)

Aki az év végi hajrát megelőzően beküldi az év során keletkezett készpénzfizetési számláit, jó eséllyel a szolgáltatási szabályzatunkban vállalt határidőn belül a számláján tudhatja az összeget.

Közeledik az év vége, sokan ilyenkor kapnak észbe és küldik be az év során összegyűjtött készpénzfizetési számlákat. Decemberben és januárban általában jelentősen megnő az ügyfélszolgálatunk terhelése, és így a számlák feldolgozási ideje is. Ebben az időszakban előfordulhat, hogy a pénztártagnak hiába pihen a számláján a készpénzszámlák kifizetéséhez szükséges összeg, az utalásig akár 15 munkanap is eltelhet.

Ahhoz, hogy minden igényt a lehető leggyorsabban kielégíthessünk, az Önök segítségére is szükségünk van. Küldjék be számláikat még októberben, és – amennyiben a szükséges fedezet rendelkezésre áll – a soron következő utalással azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A szolgáltatási szabályzatunk értelmében a szolgáltatás díját a számla benyújtásától számított 15 munkanapon belül fizetjük ki. A számlák beküldési határideje a számla keletkezését követő év december 31. 2018-ban tehát a 2017-ben és a 2018-ban kiállított számlákat tudjuk kifizetni.

Ellenőrizze webes ügyintézési felületünkön, hogy a számláján rendelkezésre áll-e a készpénzes vásárlások kifizetéséhez szükséges pénz. Ha nem, fizessen be online bankkártyával, amely összeg azonnal költhető!

A bankkártya-használat terjedése az egészségkártyákra is pozitívan hatott és ma már tagjaink túlnyomó részben pénztári kártyájukkal fizetnek az egészségcélú szolgáltatásokért. Ennek ellenére előfordulhat, hogy erre nincs mód, és marad a számla.

Érdemes számlát kérni a termékekről, ha a kosárban lévő árucikkek között van, ami elszámolható az egészségpénztárban és van, ami nem. Akkor is megoldás a készpénzfizetési számla, ha a vásárláskor nem áll a számláján rendelkezésre a szükséges összeg, vagy adott szolgáltatónál nincs kártyaolvasó terminál. Ezekben a helyzetekben sem kell, hogy lemondjon arról, hogy az adott terméket, szolgáltatást 20%-kal kedvezőbb áron vegye meg a saját befizetések után járó 20%-os szja-visszatérítésnek köszönhetően. Fizessen készpénzzel, bankkártyával vagy utalással és kérjen készpénzfizetési számlát az egészségpénztár nevére!

 

<< VISSZA