Patika Egészségpénztár
Hír
Ellenőrizze, hogy mekkora szja-visszatérítésre számíthat! (2018.05.01)

A Patika-csoport tagjai a tavalyi befizetési boomnak köszönhetően idén rekordösszegű, összesen több mint 400 millió forint szja-jóváírásra számíthatnak. Május 22-ig tehetünk azért, hogy ez a pénz megérkezzen a számlánkra.

Négy év alatt 66%-kal nőtt a visszautalt szja összege: míg 2015-ben 241 millió, 2016-ban 301 millió, 2017-ben 314 millió forintra, idén már 400 millió forintra számíthatnak a Patika-csoport tagjai.

A dinamikus bővülés hátterében három trendet látunk. Egyrészt egyre többen felismerik az öngondoskodás fontosságát és az egészségpénztári megtakarítások jelentőségét az egészségcélú költések optimalizálásában. Másrészt, az önsegélyező szolgáltatások bevezetésével jelentősen tágult azoknak a köre, akiknek megéri ez a megtakarítás. Harmadrészt a lakosság egyre jelentősebb hányada hoz pénzügyileg tudatos döntéseket. Ők azok, akik az év utolsó negyedében igyekeznek maximalizálni az adóelőnyüket és a maximális 150 ezer forintos szja-visszatérítéshez szükséges összeget fizetik be a számlájukra. Ez az a hányad, akik a május végi határidőnél lényegesen korábban beadják vagy jóváhagyják az adóbevallásukat, hogy minél előbb élvezhessék a visszajáró forintokat.

Úgy tűnik, sokan hagyják az utolsó pillanatra a bevallás elkészítését vagy jóváhagyását. Május elejéig csoportszinten közel 155 millió forint folyt be az egyéni számlákra, ami a várt összeg alig 40%-a.

 

<< VISSZA