Patika Egészségpénztár
Hír
Szeretik, mert választható (2018.04.12)
Az IMS Connector Systems Kft. a németországi Löffingenben található IMS Connector Systems GmbH leányvállalataként 1997-ben alakult meg Magyarországon. A vállalatnál 2014-től működik a választható béren kívüli juttatási rendszer, és a dolgozók 45%-a kéri az egészségpénztári tagdíj-kiegészítést.

A független családi vállalkozás, az IMS CS induláskor egész kis létszámmal, 20 fővel, bérelt üzemben kezdte meg a gyártást. Ma közel 200 fővel 1500-nál is több, különböző csatlakozót, kábelt és más elektronikai cikket gyártanak, szerelnek össze a soproni üzemben. A társaság minden évben dolgozói elégedettségi felmérést készít, amely kitér a cafeteria rendszerrel kapcsolatos elégedettség mérésére is. Az eredmény pedig 87%-os elégedettség évről évre. A háttérben meghúzódó okokról Tóth Szilviát, a vállalat HR munkatársát kérdeztük.

Patika: Ez egy nagyon pozitív visszajelzés. Mivel magyarázzák a sikert?

Tóth Szilvia: Azért szeretik, mert választható. Azaz a dolgozó saját és családja igényei szerint dönt arról, hogy a cafeteria választékból, menüből mit kér. A legnépszerűbb az ajándékutalvány. Azt követi a szép kártya és az egészségpénztári juttatás azonos arányban. A dolgozóink 45%-a a cafeteria keretéből egészségpénztári juttatást is kér. Tehát nem költik el a teljes keretüket hónapról-hónapra, hanem egészségügyi célokra félre teszik.

Patika: Hogyan állítják össze a cafeteriamenüt? Az adózási szempontok, vagy más érv, érvek szerepelnek erősebben a döntésnél?

A törvényi szabályozás által nyújtotta lehetőségeket kihasználjuk. 2017-2018-ra nagyon jó irányba változtak a válaszható juttatások abban az értelemben, hogy bővült az adómentesen adható elemek köre olyan elemekkel, mint a bölcsődei és óvodai költségek támogatása, vagy a mobilitási célú lakhatási támogatás. 2014-től pedig töretlenül népszerű adómentes juttatás a lakáscélú támogatás. Azt azért nem szabad szó nélkül hagyni, hogy ilyen széles skálájú juttatási csomag magasan felkészült szakember gárdát követel. Ezt sokban segíti, ha a cég külső tanácsadó cég szolgáltatásait is igénybe veszi. Mi sem tesszük másként. Már ötödik éve együtt dolgozunk a Bonus-Cafeteria Kft. szakértő csapatával.

Patika: A mai munkaerő-piaci helyzetben mi a juttatások és mi a bér szerepe? Az egészségpénztári lehetőség jelent-e előnyt a munkaerőpiacon a tehetséges munkatársak vonzásában?

Az IMS Connector Systems Kft. számára fontos, hogy munkavállalói megbecsültek legyenek, biztonságban érezzék magunkat és megfelelő egyensúlyba kerülhessen a munka és magánélet. Többek között ezeket is szolgálja elkötelezettségnövelő HR stratégiánk, amely mellett a cégvezetés is teljes mértékben elkötelezett. Célunk a versenyképes béreken és béren kívüli juttatásokon felül olyan programokat, projekteket indítani, amelynek közösségépítő üzenete van, és megteremti, hogy a közös célok érdekében, összefogással, csapatban dolgozzunk. Ilyen programunk volt a mellrák elleni küzdelem kampányunk, vagy amikor az ukrajnai munkatársaknak gyűjtöttünk a német és a soproni kollégákkal összefogva. Munkatársainknak érezniük kell, hogy a cégvezetés elkötelezett biztonságuk, egészségük, megbecsülésük érdekében. A vállalati célok és az egyén motivációjának összehangolása kihívással teli, nagy HR feladat. Ugyanakkor, ha a kettő találkozik, akkor elégedettség, stabilitás, eredményesség fogja jellemezni mind a vállalatot, mind a munkavállalót.
Országos jelenség a krónikus munkaerőhiány, melyet a soproni cégek is már jó ideje tapasztalnak. A „földrajzi” tényezőn túl, megjelent egy olyan korosztályos és határtalan, világszinten is jól tapasztalható társadalmi probléma, mely súlyos lenyomatot hagy a munkaerőpiacon is. A jól képzett, jó képességekkel és kompetenciákkal, értő, gyakorlatias megközelítésű, bizonyos esetekben a minimális általános viselkedési normákkal bíró munkavállalók aránya csökken.

Patika: Miért esett a társaság választása a Patika-csoport egészségpénztáraira?

A Patika-csoportba tartozó Patika Egészségpénztár és Új Pillér Egészségpénztár kiszolgálja a munkavállalóink széles körét. Azokat is, akik kisebb és azokat is, akik magasabb összeget kívánnak befizetni egészségpénztári számlájukra a lehető legkedvezőbb költséggel.

Mi a felelőssége a munkáltatónak az egészséges életre szoktatásban, a megelőzés fontosságának tudatosításában az érintettjei körében?

A felelős foglalkoztató példát mutat. A felelősségteljes példa pedig másolódik. Másolódik munkatársak között, családon belül, kisebb-nagyobb közösségekben. Mint egy vízcsepp, ahogy a vízfelszínen továbbgyűrűződik és éri el célját. Ezért nem is kérdés, hogy mekkora a munkáltató felelőssége. A válasz egyértelmű.

Egészségprogram az IMS CS Kft.-nél

 

<< VISSZA