Patika Egészségpénztár
Hír
Ha a csapat nem csattan ki az egészségtől… (2017.10.01)
Vannak árulkodó jelek, amelyek arra figyelmeztetik a munkáltatót, hogy valamin változtatnia kellene, hogy az alkalmazottak ne csak dolgozzanak a gépezetben, hanem hasznos és hatékony munkát végezzenek.

A munkavállalók egészségmegőrzése nemcsak magán, hanem vállalati, sőt közérdek is egyben. Ha egy alkalmazottnak gondjai vannak, akkor a cégnek is gondjai vannak, hiszen egy egészségtelen munkakörnyezetben csökken a termelékenység, ami veszteségekhez vezethet. A Legfittebb Munkahely összegyűjtött néhány jelet, ami megkongatja a vészharangot, hogy valamin ideje változtatni.

Ha a csapat nem csattan ki az egészségtől

Ha arra gondolunk, hogy egy munkahely egészségtelen, az ugrik be, hogy többen dohányoznak, gyakran kávéznak, és nem táplálkoznak megfelelően. Ezek mellett azonban vannak kevésbé nyilvánvaló jelek, például ha fáradékonyak, stresszesek és általánosságban boldogtalanok. Mindezt orvosolni lehet azzal, ha egy vállalat odafigyel az alkalmazottai egészségére, támogatja őket a dohányzásról való leszokásban, alkoholmentes közösségi eseményeket szervez, ahol a csapatépítés a lényeg és biztosítja a megfelelő, egészséges táplálkozás lehetőségét.

Ha betegségek miatt gyakoriak a hiányzások, annak összességében óriási kockázati tényezője és masszív gazdasági vonatkozásai vannak. Az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal szerint évente 146 millió munkanap veszik el a betegségek, munkabalesetek okozta hiányzás miatt. Ez grandiózus szám, érdemes tehát több fronton támogatni a dolgozókat egészségük megőrzésében. Az egyik lehetséges eszköz az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés emelése vagy a még nem pénztártag munkatársak belépésének ösztönzése. Mindkettőre remek alkalom a Patika-csoport befizetési akciója. A nyilatkoztatási időszak kezdetén is érdemes felhívni kollégái figyelmét az egészségpénztár egyre szélesebb szolgáltatási portfoliójára.

Kérje ingyenes kommunikációs csomagunkat (kommunikacio@patikapenztar.hu), amely keretében nyomtatott és/vagy digitális formában biztosítunk kommunikációs segédleteket. Igény szerint személyes tájékoztatással is segítjük munkaáltatói partnereinket, hogy a kiadás és megtérülés szempontjából hatékony, a dolgozók elégedettségét leginkább kiváltó juttatási csomagot állítsa össze.

További árulkodó jelek, hogy a munkatársak nincsenek a topon

 

<< VISSZA