Patika Egészségpénztár
Hír
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk! (2017.08.01)

A Patika-csoport 2017. első félévi eredményei is alátámasztják, a folyamatos innováció, az ügyfeleink minél magasabb szintű kiszolgálására való törekvés meghozza a gyümölcsét. Január és június között minden eddiginél többet fizettek be tagjaink egészségpénztári számlájukra. Ennek ellenére az egyéni befizetések bővülésének – az öngondoskodás terjedésének – még bőven van tere.

Az úttörő egészségkassza

Sokan választják az idén márciusban debütált online bankkártyás fizetés lehetőségét kötelező havi tagdíjuk és az azon felüli befizetéseik rendezésére, hiszen ez a legkényelmesebb és a legolcsóbb módja az egészségpénztári megtakarítás gyarapításának. Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően augusztustól az internetes felületen befizetett összeg azonnal költhető, vagyis egyetlen napot sem kell várnia, hogy hozzájusson a kívánt egészségügyi szolgáltatáshoz, termékhez.

Az Önök biztonsága érdekében változott a kártyaletiltás menete is. Augusztus 1-től, ha elveszti vagy ellopják patikakártyáját, azt a +36 1 210 9790-es telefonszámon a nap 24 órájában letilthatja.

A legjobban kamatozó egészségcélú befektetés

A növekvő taglétszám és tagjaink aktivitása is jelzi, az egészségcélú öngondoskodás megéri akkor is, ha a munkáltató esetlegesen a megemelt cafeteriaadó miatt már nem biztosít valakinek tagdíj-kiegészítést. Az egészségpénztárban gyűjtött forintok egyre több helyen, több szolgáltatásra, termékre költhetők, miközben az állam 20%-os adó-visszatérítéssel – évi legfeljebb 150 ezer forinttal – támogatja az egészségtudatosságot.

Ha pedig valaki hosszabb távra tervez, további egészségforintokhoz juthat: az egészségpénztári számlán 24 hónapra lekötött összeg további 10%-os szja-visszatérítésre ad alapot. Ha ezt a lehetőséget is kihasználja valaki, és évente befizet 400 ezer forintot – két év alatt összesen 800 ezret – az első befizetés utáni 25. hónapban akár már egymillió forintot költhet (a pontos kalkulációért kattintson ide). Ezt az összeget tovább gyarapítja az adott időszakban elért pénztári hozam. Idén az első félévben a Patika Egészségpénztár befektetésein 1,63, az Új Pillér 1,72%-os hozamot realizált (a számítás módja: nettó hozam / napi átlagtőke).

Az szja-visszatérítés és a befektetéseken elért hozam együtt komoly vagyongyarapodást jelent az egyéni számlákon. Ezzel egyik más ilyen rugalmasan és ilyen széles körben – gyógyszertárakban, magánorvosi rendelőkben, önsegélyező szolgáltatásokra és július közepe óta már a dm üzleteiben is – költhető rövidtávú megtakarítási forma sem vetekszik.

 

<< VISSZA