Patika Egészségpénztár
Hír
Egyre nagyobb a szerepe a patikakártyának a magán-egészségügyi kiadásokban (2017.01.01)

Az elmúlt években – ha csekély mértékben is – folyamatosan csökkentek a gyógyszerkiadások és nőttek az orvosi ellátásra fordított költések. A 2016-os adatok jól mutatják, hogy a Patikapénztár tagjai gyógyszerre és gyógyhatású készítményekre költenek ugyan a legtöbbet az egészségpénztári megtakarításukból, a dobogó második fokán azonban holtversenyben a gyógyászati segédeszköz vásárlás, valamint az orvosi ellátás igénybevétele áll.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen látják: a magán-egészségügyi kiadások optimalizálásának kiváló eszköze az adókedvezménnyel is támogatott egészségpénztári megtakarítás, amely a mindennapi gyógyszerkiadásoktól kezdve az előre jól tervezhető nagyobb összegű orvosi ellátások fedezéséig számtalan helyzetben költhető.

Ma még Magyarországon közel sem teljes körű a magán-egészségügyi szolgáltatáspaletta, de dinamikusan bővül. „A magánszolgáltatók nagyon széttöredezetten vannak jelen. Épp csak elindult az a fejlődés, amelynek a során a lakásrendelők komplex szolgáltatásokat kínáló ellátó centrumokká fejlődnek. Következő lépés lesz a hálózatosodás, amikor több nagyobb magánszolgáltató országos szinten szolgáltat ugyanolyan minőségben, és üzleti modellben” – vázolta a fejlődést Leitner György, az Affidea Diagnosztika vezérigazgatója egy interjúban.

Ezt a folyamatot valószínűleg jelentősen felgyorsítja a kereslet növekedése, amelyre fedezetet teremt az egészségpénztári megtakarítások bővülése is. A Patika Egészségpénztár igyekszik minden új piaci szereplővel azonnal szerződni, hogy pénztártagjaink minél kedvezőbb feltételekkel vehessék igénybe a minőségi szolgáltatásokat.

<< VISSZA